Daddelkuler

Tørkede tropiske frukter hører julen til. Dadler kommer fra daddelpalmen, og er en type bær. Over to tusen dadler kan henge i én klase på daddelpalmen. Dadler har vært dyrket i over 8000 år og er opprinnelig fra India. De fleste dadler du får kjøpt nå kommer fra Midt-Østen eller Nord-Afrika. I disse sunne konfektene er det ristede mandler, kanel, kokos, ingefær, kaffe og appelsin.

Ingredienser

Daddelkuler med kanel og kokos

  • 500 gr dadler uten sten

  • 250 gr frø

  • 1 ts malt kanel

  • Vann (ved behov)

  • Kokosflarn til å rulle kulene i


Daddelkuler med ingefær og kakao

  • 500 gr dadler uten sten

  • 250 gr mandler

  • 1 ss fersk revet ingefær

  • Vann (ved behov)

  • Kakao til å rulle kulene i


Daddelkuler med kaffe og appelsin

  • 500 gr dadler uten sten

  • 250 gr mandler

  • 2 ts frysetørret espressokaffe

  • 2 ss revet appelsinskall

  • Vann (ved behov)

  • Kakao til å rulle kulene i

Framgangsmåte

for alle variantene

  1. Rist mandlene/frøene i en stekepanne noen få minutter. Skallet skal få litt farge. Avkjøl litt.

  2. Knus mandlene/frøen fint i en morter eller kjøkkenmaskin og tilsett dadlene og de øvrige ingrediensene (ikke kokosflarn eller kakao!). Hvis daddelmassen står fast, har du i litt mer vann.

  3. Når det er mikset til en jevn masse, har du den over på et bakepapir eller et brett der du har strødd godt med kokosflarn eller kakao. Rull til passe store kuler.

  4. Oppbevar på tette glass – hvis du ikke spiser dem opp først!

Pia Sundnesjul, spiselig gave