Lammekebab med herlig kormasaus
Saftig lammekebab med en godt krydret kormasaus, krydret ris og nystekt nanbrød – det blir ikke bedre enn det.
Lammekebab
400–500 g kvernet lammekjøtt
3–4 hvitløksfedd
½ løk
3 ss finhakket bladpersille
3 ss finhakket mynte
3 ss finhakket koriander
1 ss korianderfrø
1 egg
3 ts garam masala
2 ts spisskummen
2 % salt (ca. 1 ts per 100 g kjøtt)
En skvett vann (om farsen blir for tørr)
Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Tilsett litt vann hvis farsen virker tørr.
Stek en liten «prøvebolle» i stekepanne og smak til med mer krydder om nødvendig.
Form ovale kjøttboller og tre dem på grillspyd.
Legg spydene på tvers over en ovnsrist. Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie og plasser den under risten.
Stek kebabene på 230 grader, varmluft og grill, til de blir gyllenbrune.
Snu kebabene og stek videre til de er gylne på begge sider. De skal gjerne være litt rosa inni – da holder de seg saftige.
Kormasaus
2 kepaløk
6 hvitløksfedd
1 klump fersk ingefær
1 ss tomatpuré
3 dl yoghurt naturell
2 dl gule rosiner
1 boks kokosmelk
2 chili
2 ts hel sort pepper
1 ss korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
2 ts cayennepepper
2 ss garam masala
80 g gresskarkjerner
Masse fersk koriander og bladpersille til topping
Start med å riste alle krydderne og gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Mortre dem og sett til side.
I samme panne: tilsett nøytral olje og stek finhakket løk til den er godt gyllen (gjerne litt brun).
Ha i hvitløk, hakkede rosiner og revet ingefær. Stek noen minutter.
Tilsett krydderblandingen, tomatpuré, yoghurt og kokosmelk. La sausen småkoke i noen minutter.
Hell sausen over i en ildfast form og la den trekke i ovnen mens kebabene grilles ferdig.
Topp med finhakket chili, masse fersk koriander og bladpersille før servering.
Serveres med ris og nanbrød.