Rød fiskesuppe med kokosmelk
Hva med en smakfull og varmende suppe til middag i dag? Denne er supergod – sommer som vinter.
Ingredienser
(8 personer)
Tid: ca 40 min med barn, ca 25 min voksen
- ca. 600 g seifilet, beinfri 
- 1 boks hermetisert hakket tomat 
- 1-2 boks kokosmelk (4-5 dl) 
- 3-4 gulrøtter 
- 2 vårløk 
- 3 cm ingefær 
- 2-3 fedd hvitløk 
- Persille 
- 1 liter kraft/vann med buljong 
- Salt og pepper 
- Nøytral olje (raps, solsikke) 
Utstyr: Skjærefjøler, kniver, teskje, gryte, sleiv, øse
Tips. Her kan du rydde i kjøleskapett og bruke opp de grønnsakene du har.
Framgangsmåte
- Finhakk hvitløk og ingefær (skrell ingefær med teskje) 
- Kutt resten av grønnsakene til ønsket størrelse. 
- Hakk persille og sett til siden. 
- Kutt fisken i terninger ca 3x3 cm og sett til siden. 
- Ha olje i en gryte og varm opp på medium varme. 
- Svisj hvitløk, ingefær, gulrøtter og vårløk i et par minutter. 
- Tilsett hakket tomat og svisj i 5 min. 
- Tilsett kokosmelk og rør rundt. Tilsett kraft/vann med buljong til passe konsistens. 
- Kok opp i ca 5-10 min og smak til med salt og pepper. 
- Ta gryten av varmen og tilsett fisken og hakket persille. La stå i 5 min før servering. 
Tips: Spar på avskjær fra grønnsaker, frys inn, og kok deilig suppekraft når dere har nok.
 
          
        
       
             
  
  
    
    
     
  
  
    
    
    