Geitmyras fiskepinner

 

Fiskepinner svømmer ikke rundt i havet, men er laget av fiskefilet som er vendt i mel, eller i egg og brødsmuler. I denne oppskriften vender vi fiskepinnene i polenta.

Polenta er en form for mel laget av knuste maiskorn. Når du lager fiskepinnene selv vet du akkurat hva som er i dem, og du kan bruke den fisken du vil. Vi er ekstra glade i sei. Sei er en sprek fisk i torskefamilien, med grårosa kjøtt og mye smak. Sei kan vi spise mye av fordi det er sunt og det myldrer av sei i havet, så fisken er bærekraftig.  En fin måte å variere fiskepinnene på er å blande krydder i melblandingen. Prøv for eksempel med karri, chili, oregano, raspet sitronskall eller persille.

Tips:

Skal du lage en større mengde fiskepinner kan du legge dem på et bakepapirkledd stekebrett og steke dem i forvarmet ovn på 180 til 200 grader til de er gylne (ca. 10 min).

 

Ingredienser  

(til 6 personer)  

Tid: ca 30 min med barn, ca 15 min voksen

  • 600 g skinn- og beinfri seifilet  

  • 50 g polenta (eller sammalt hvetemel) 

  • 1 ts salt 

  • 1/2 ts pepper   

  • 2 ts krydder etter smak (eks: karri, oregano, persille)  

  • Nøytral olje til steking (eks: raps, solsikke)

Utstyr: Skjærefjøler, kniver, bolle, fat, stekepanne, stekespade

Framgangsmåte 

  1. Skjær seifileten i lange og smale biter.  

  2. Bland polenta/mel sammen med salt og pepper i en bolle.  Liker du andre typer krydder, f.eks. karri, persille eller oregano, så kan du ha i det også.   

  3. Vend fiskebitene i melblandingen. Pass på at alle sider er godt dekket.

  4. Sett en panne på komfyren, skru på medium varme.  

  5. Hell litt olje i pannen, vent med å begynne å steke til pannen er varm.  Stek 4-6 biter av gangen, i 3-4 minutter på hver side. Har du for mye fisk i pannen blir pannen kald, og skorpen blir ikke sprø og fin.