Ønsket oppfylt! Ingen ville hjem!

– Vi vil ikke dra hjem! Nærmere 2400 forventningsfulle barn og voksne fant veien til Barnas store åpningsfest på Løkken lørdag ettermiddag. Og den ble akkurat som vi hadde håpet på. 

Solen skinte på den gule villaen denne vakre septemberlørdagen. Det summet i kuber og i hagen, det putret i gryter og freste på grillen. Rett før åpningen var nervene på høykant – som det skal være når vi inviterer til fest. 

Lenge før klokken 12 hadde det samlet seg en lang kø av nysgjerrige og glade gjester. I porten fikk de med seg et blåskjell dampet over bål med grønnsaker vi har dyrket opp gjennom historien. Vi har nemlig spist skjell i mange tusen år. Også østers. I barnas egen østersbar kunne de smake østers naturell – som vi spiste dem for 10 000 år siden. 

I vikingetiden og i middelalderen spiste vi and når det var fest. Det gjør vi også på Geitmyra Tønsberg. Barna fikk smake på bålgrillede andehjerter – næringsrikt og skikkelig godt. Videre kunne de lage gresskarsyltetøy med gresskar fra byhagen, med fokus på kortreist og konservering. På grillen lå det en hel gris, men delt i stykker. Her fikk barna bli kjent med – og smake – hele dyret. Og krydre det med sitt eget krydder. Sammen med råkost med kjente – og tidlige – råvarer som kål og gulrot, ble det et helt måltid. 

Nationen: Strømmet til Geitmyra

Tønsbergs Blad: – Vi har aldri følt oss mer velkommen!

NRK: Første dag med undervisning på Geitmyra Tønsberg

Tønsbergs Blad: Velkommen, Geitmyra!

Gresskarsyltetøyet ble skikkelig godt!

– God mat gir rikt liv! Geitmyra er viktig for vår region. Bruke stedet til å skape begeistring for mat og drikke, sa Åsmund Bjertnæs i sin tale. Og det lover vi at vi skal! 

– Vi har det så gøy! Når er neste arrangement? Allerede på lørdag. Da blir det høstfest i Løkken Byhage.

Heldigvis fikk vi god hjelp av lokale krefter: Bjertnæs og Hoel, Freberg, Hvasser Asparges, Skjærgaarden gartneri, Færder sjømat, Kvelde Mølle, Haabrann, Den magiske fabrikken, Bjune gårdsdrift, Gårdsand, Norewegian Shores, Ramnes Søndre gård, Vestfold Bygdekvinnelag, Bia til Pia, Beeskin Wraps Norge, Svensson Smie, Skaperverket Tønsberg og Ting med Tang var alle med på å skape en magisk dag på Løkken. Tusen takk for at dere heier på oss og at vi sammen kan løfte matkulturen i Vestfold og Telemark.

Og tusen takk til Tønsberg kommune, Vestfold og Telemark Fylkeskommune, Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Familien Kari Christensen, Sparebankstiftelsen Nøtterøy - Tønsberg og Sparebankstiftelsen DNB for politisk vilje og generøse bidrag som har gjort det mulig å etablere Geitmyra i Tønsberg.

Velkommen til Geitmyra Tønsberg!

Varaordfører Steinar Solum planter åpningstreet

Varaordfører Steinar Solum planter åpningstreet

Gavekort fra Sparebankstiftelsen Tønsberg og Nøtterøy