Pengegave skaper nye juniorkokker

Juniorkokk i jobb med nye generasjoner!

– En uventet og utrolig generøs gave! Vi vil bruke midlene til å utdanne nye juniorkokker. På den måten gir vi noe tilbake til samfunnet, sier Helene Isaksen om pengegaven fra festivalen Sommerbris. 

– Vi lover at denne gaven skal komme dere til gode igjen, fortsetter Helene som jobber som avdelingsleder på Geitmyra Kristiansand. 

Dialogen mellom Sommerbris og Geitmyra Kristiansand begynte før sommeren, da festivalen og matkultursenteret skulle avtale hvordan fellesarealene på Odderøye skulle brukes. – Vi er alle for et større kulturtilbud her ute, så det var ganske enkelt å enes om det, forteller Helene. 

I etterkant av festivalen tok Sommerbris kontakt igjen. De ønsket å dele overskuddet fra panten med Geitmyra Kristiansand. – Vi heier på Geitmyra som tenker bærekraftig og som bidrar til å øke matkunnskapen hos barn og unge på Sørlandet, sier Kim Strømme i Sommerbris

– Som en forlengelse av den gode karmaen, håper vi å kunne gi Sommerbris et godt tilbud på catering for de frivillige under neste års festival, avslutter Helene. 

Hva er Geitmyras juniorkokker i jobb? 

Juniorkokk i jobb er et prosjekt der vi lærer ungdom å lage mat og bli ansvarlige forbrukere. Videre kan de få jobb med catering, på vårt etter skoletidstilbud, våre ferietilbud og familiearrangementer, og være gode forbilder for yngre barn. 

Ungdom som lager sunn og god mat til andre barn og får lønn for det - det er jo helt fantastisk!