– Villkveite er nesten bedre enn pizza!
Nærmere 700 små og store tok turen til Barnas spiselige gaveverksted på Geitmyra denne søndagen. I pizzaovnen ventet ikke pizza – men en hel villkveite.
Geitmyra gård var pyntet til mønet, og selv om været var grått, var det julestemningen på tunet. Her kunne barna lage sine egne spiselige julegaver. Daddelkuler, sylta grønnsaker, gløggkrydder, sennep og meiseboller blir å finne under mange juletrær i år.
Ved bakerovnen var det varmt og godt – skikkelig godt. Kveita har alltid vært regnet som ekte festmat, og det var gøy å se hvor populær den var. Mange av barna smakte kveite for aller første gang. Servert med hjemmelagde potetlomper – laget av barna – og Geitmyras egen sennep, falt det virkelig i smak. Selv gutta som egentlig hadde håpet på pizza, måtte innrømme det. Og dét er ingen fiskeskrøne.
Inne i lavvoen ristet barna kastanjer over varmen. Kastanjer er en juleklassiker på alle julemarkeder i store deler av Europa. Når kastanjene ristes, sprekker skallet forsiktig opp og det lukter av nøtter og jul. Smaken er mild, søt og nøttete.
Det er gøy å smake på nye ting – og alle gikk fra gården med nye opplevelser og smaker, og kanskje også noen nye julefavoritter.
Tusen takk for besøket!
Vil du ha invitasjon til våre arrangementer? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!