Hjemmelaget tilbehør til pølsa (og alt annet!)

Gode pølser blir enda bedre med skikkelig digg tilbehør. Lag din egen sennep, ketchup, råkost, syltet løk eller sprø topping – det er faktisk bare fantasien som setter grenser for hvor mye digg man kan ha på en pølse. Her er våre favoritter.

Syltede sennepsfrø

2 dl gule sennepsfrø
1 dl klar eddik
1 dl sukker
1,5 dl vann
1 stk liten sterk chili
1ts salt  

Start med å legge sennepsfrøene i en kasserolle og dekk dem med vann. Kok opp, og la dem småkoke i 2 minutter. Sil av vannet, fyll på med friskt vann og gjenta prosessen én gang til. Sil av igjen og sett til side.

Bland sammen eddik, sukker, vann og salt i en kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst.

Ha de forkokte sennepsfrøene over i et rent glass, og hell den varme syltelaken over. Legg gjerne en hel chili på toppen for litt ekstra sting, og sett på lokket. Snu glasset opp ned, og la det stå – helst til dagen etter – før du bruker de syltede frøene.

De passer perfekt som topping på pølser, burgere eller i salater!

Rødbetsalat med karve

Til 4 porsjoner

300g rå rødbeter
1 dl hjemmelaget majones
2 sjalottløk
1 ts karve
Nøytral olje til steking
Salt sukker pepper 

Skrell og kutt rødbetene i små terninger. Legg dem på et stekebrett, vend inn litt olje og stek i ovnen på 175 grader til rødbetene er møre.

Mens rødbetene steker, finhakk løken og rør den inn i majonesen. Tilsett karve, og la blandingen stå og trekke smak.

Når rødbetene er ferdig bakt og avkjølt litt, bland dem sammen med majonesblandingen. Smak til med salt, pepper og litt sukker – og juster etter egen smak.

En frisk, fargerik og smakfull salat som passer perfekt til pølser, fisk eller som en liten rett i seg selv.

Agurkrelish

1 glass hele sylteagurker
1 rødløk 
Salt og pepper

Sil av sylteagurken og ha den i en foodprosessor. Kjør til bitene er små nok til å være gode på en pølse – men pass på at det ikke blir grøt.

Finkutt løken, og bland den sammen med den hakkede sylteagurken. Smak til med litt salt og pepper.

Enkelt, friskt og skikkelig godt på både pølser, burgere og sandwicher!

Agurkrelish

Syltet rødløk

2 rødløk
1 dl rødvinseddik 
1 dl sukker
1,5 dl vann
Noen hele pepperkorn 
1 laurbærblad

Skrell og kutt løken i tynne, delikate skiver. Ha løken over i et rent glass.

Mål opp resten av ingrediensene til syltelaken, og kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over løken slik at den dekker helt.

La glasset stå i romtemperatur til det er avkjølt, og sett det deretter i kjøleskapet. La det gjerne stå et par timer – eller enda bedre, til dagen etter – før du spiser.

Syltet rødløk passer perfekt på pølser, burgere, salater og alt som trenger litt friskhet og farge!


Mona EkPølsetilbehør