Himmelsk vaniljekrem
Den er fyldig, fløyelsmyk og smaker akkurat slik vaniljekrem skal – og den er overraskende enkel å lage.
Ca. 6 dl
3 dl h-melk
2 dl kremfløte
½ vaniljestang
4 eggeplommer
40 g maisennamel
50 g smør i terninger
Skill eggeplommen fra hvitene. Pass på at eggehvitene blir helt rene for plomme!
Hell melk og sukker i en kjele, splitt vaniljestangen og skrap ut frøene med en kniv. Ha stang og frø i kjelen.
Varm forsiktig opp til kokepunktet.
Bland sammen eggeplommer og maisennamel i en arbeidsbolle, hell melkeblandingen over i en tynn stråle mens du rører hele tiden med en visp.
Tøm blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til kokepunktet mens du rører hele tiden med en slikkepott. Pass på varmen, kremen skiller seg lett hvis det blir for varmt! Dra kjelen litt fram og tilbake på platen når det begynner å bli varmt, da har du bedre kontroll. Kremen er ferdig når den har blitt tykk.
Rør inn smør i terninger med en gang sausen er ferdig, avkjøl.