Tips til deilig turmat
Herlige ostesmørbrød på bålet! Foto: Josefine Amlak
Maten smaker ekstra godt ute på tur. Å spise god mat på tur er enklere enn du tror. Med litt planlegging og noen enkle forberedelser kan turmaten bli både god, sunn og spennende.
Vår filosofi er å gjøre det enkelt. Dere trenger ikke masse utstyr, eller være avhengig av den ene personen som kan bruke utstyret. For å lage mat kan dere tenne bål, grille på en av grillene som finnes i byens mange parker, eller ta med maten ferdig i sekken. Det er likevel lurt å ha en kasse med turutstyr, sånn at det blir enklere å komme seg ut på tur med det dere trenger.
Gjør så mye som mulig klart på forhånd. Lag pannekakerøre, putt suppa på termosen og smør ostesmørbrødene ferdig før dere legger ut.
God tur!
Utstyrsliste til turmat
Små beholdere med salt, pepper og krydder
Skjærebrett
Kniv
Tørkerull
Fryseposer til mat (5l)
Plastkopper (kan både drikkes og spises av)
Vedkubber
Tennbrikketter
Fyrstikker
Sitteunderlag
Rist (f.eks. gammel grillrist)
Stekepanne
Pose til søppel
Bestikk
Kokeutstyr
Førstehjelpsutstyr
Bålvett
Tenk over hvor du plasserer bålet i forhold til vindretning og -styrke. Unngå å brenne materiale som gir gnister (papir, bartre, lyng o.l.) Hold oppsyn med bålet så lenge det er tent. Forlat aldri bålet før du er helt sikker på at det er skikkelig slokket. Ta med deg søppel.
Sjekk ut Den Norske Turistforeningen for gode turforslag og -tips!
Suppefest på bålet!
Tortilla grillet på bålet og med deilig tilbehør dere kan kutte opp hjemme og putte i bokser.