– Jeg ser fram til å komme inn i et miljø med så mye skaperkraft og formidlingsglede. Inger Marie Lupton er ny daglig leder på Geitmyra Ringsaker.

Inger Marie Lupton

Inger Marie kommer fra en stilling som produsent og prosjektleder innen kunst- og kultur i hele landet. Nå gleder hun seg til å ta med seg all erfaringen til Geitmyra. – Vi skal fortsette med å skape magi og matglede! 

Daglig leder for Geitmyra nasjonalt, Eivind Løvdal, er ikke i tvil om at han har ansatt rett person: – Med det Inger Marie kan vise til av erfaring med å realisere prosjekter og få ting til å skje, er vi helt sikre på at hun er rett person til å ta Geitmyra Ringsaker videre til enda flere, sier han. 

– Det blir fantastisk å bli kjent med Ringsaker – med barna som bor her – og med landbruket og matnæringen i Innlandet. Jeg er veldig glad i regionen – den har så mye å by på. Tenk på alt det fantastiske vi kan skape sammen i lokalsamfunnet, sier Inger Marie.  Selv bor hun i Hamar, men kommer opprinnelig fra Finnmark. Der vokste hun opp i en liten familiebedrift som drev med nedskjæring og produksjon av nisjeprodukter fra lam, rein og laks. Inger Marie er også en ivrig hundekjører. 

Inger Marie begynner på Geitmyra 1. juni. Da blir det full rulle med gratis kokkeskole for ungdom. Kokkeskolen er for alle i Innlandet. – Her må alle kjenne sin besøkelsestid, oppfordrer hun. Vi skal boltre oss på gården og ungdommen kommer til å lære så mye morsomt, lover hun. 

Med seg til Geitmyra tar hun graving av reinsdyrkjøtt og bokning av lam. – Det må bli en del av undervisningsopplegget, ler hun. – Jeg skal lære, leke og skape med hele den dyktige gjengen på Geitmyra Ringsaker, avslutter Inger Marie. 

Ringsaker Blad: – Det er nesten vanskelig å vente

Eivind Løvdal og Inger Marie Lupton