Jorda rundt med Geitmyra juniorkokker
– Om du har lyst på en skikkelig bra middag, servert med ungdommelig entusiasme, stolthet og brede smil, kan jeg varmt anbefale juniorkokkene. Det er en investering som smaker godt på alle måter – i mat, i ungdom, og i fremtiden, skriver Morten Borge, CEO i Ferd, på LinkedIn.
Sammen med kjøkkensjef Sanni Tikkanen har ungdommene laget en meny som speiler mangfoldet i den unge kjøkkenstaben. Hver kokk har valgt en rett som betyr noe for dem personlig – resultatet er en meny med smaker fra Syria, Irak, Marokko, USA, Sverige og Colombia.
Siden oppstarten i 2024 har Juniorkokkene laget mat til noen av landets mest prestisjefylte arrangementer – blant annet Tons of Rock, Aschehougs hagefest og Regjeringens nyttårsmiddag. De har stått på under Verdens Kuleste Dag, servert utallige porsjoner med linsesuppe, chili og curry, og formidlet matglede til barn og voksne. Underveis har de lært håndverket, fått nye venner og verdifull erfaring med hva det vil si å stå i et profesjonelt kjøkken – og i arbeidslivet.
– Dette handler om så mye mer enn å lage mat. Det handler om å gi ungdom arbeidserfaring, mestring og en plass i et fellesskap. Det merkes i maten – og i atmosfæren. Geitmyra Juniorkokker er mat med mening, sier daglig leder Kari-Ann Norén.