Ungdom vil lage sunn møtemat. Kunsten å bytte ut wienerbrød med grønnsakssuppe.
Ungdom vil lage sunn møtemat. Kunsten å bytte ut wienerbrød med grønnsakssuppe.
Geitmyra matkultursenter i Ringsaker og ungdommer fra Brøttum og Moelv synes det er uhørt at deltakerne på Folkehelsekonferansen får servert wienerbrød i pausen og lager gresskarsuppe til 700 helsetopper.
Read More
Osloungdom redder maten - og framtida!
Osloungdom redder maten - og framtida!
Det er potetferie på Østlandet. På Geitmyra matkultursenter for barn er undervisningen byttet ut med matredderkurs. 10 motiverte og engasjerte ungdom er samlet rundt kjøkkenbenken. De skal utdannes til å bli juniorkokker – og matreddere.
Read More
Den store meitemarkjakten
Den store meitemarkjakten
Tenk at marken puster med huden og noen arter kan bli seks meter(!) lange. Meitemarken har ikke øyne, og kan spise opp til 20 ganger sin egen kroppsvekt - hver dag! I undervisningsopplegget Spiselig naturfag på Geitmyra, utstyrer vi elevene med spade når vi utforsker jorda og det yrende livet under bakken.
Read More
Oslos nye besøksdrivhus – en snikkikk
Oslos nye besøksdrivhus – en snikkikk
– Det skal bugne av barn, undring, kunnskap, smaker, liv, mat, rare lukter og spennende opplevelser i besøksdrivhuset i Geitmyra skolehage, sier Renate Fugleseth, daglig leder ved Geitmyra matkultursenter i Oslo.
Read More
Spis gresskaret!
Spis gresskaret!
Visste du at det blir solgt nesten 1000 tonn halloweengresskar hver høst og at nesten halvparten blir kastet i søpla!? Det er skummelt det! Vi har samlet våre favorittoppskrifter med gresskar som ingrediens, for gresskaret kan brukes til mye mer enn bare som utskårne figurer på allehelgensaften.
Read More
Haneslakt på timeplanen
Haneslakt på timeplanen
– Spiser man kjøtt, må man innse at det krever at dyr må dø, forklarer Gyro Knutsdotter Homme. Hun og kollegaene på Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn tar elevene med på haneslakt for å vise hvor maten kommer fra.
Read More
Åpent på Geitmyra – første kursdag
Åpent på Geitmyra – første kursdag
– Dette har jeg gledet meg til, sier Julia (11). Hun har vært på sommerskole på Geitmyra og er nå tilbake for å få med seg matkursene som arrangeres hver mandag.
Read More
Juniorkokkene på Kavliprisen
Juniorkokkene på Kavliprisen
En nervøs, men gira gjeng ungdommer ser over borddekkingen, øver på å balansere serveringsbrett og retter på forstykker og holdningen. Det er like før alvoret begynner. Etiketten er godt terpet inn når juniorkokkene fra Geitmyra skal servere Kavlipris-vinnerne og selveste Hans Majestet Kongen på bankettmiddag i rådhuset.
Read More
Geitmyra og Bjertnes & Hoel fikser potetene til kongen
Geitmyra og Bjertnes & Hoel fikser potetene til kongen
– Dette er nesten som å være på skattejakt! Nora, Emilie og Felix er med Lars Bjærtnes i åkeren til Bjernæs og Hoel for å ta opp poteter. Potetene skal serveres under middagen som regjeringen inviterer til på rådhuset i Osloi anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More
Barna fra Geitmyra Ringsaker maler mel til kongen
Barna fra Geitmyra Ringsaker lager mel til kongen
I speltåkeren på Ousdal Gård på Nes står det en gjeng og skjærer korn. Kornet skal males til mel. Melet skal brukes til å bake brødet som skal serveres når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More
Geitmyra Kristiansand fisker brosme til kongen
Geitmyra Kristiansand fisker brosme til kongen
– Det er veldig kult å se hvordan ting skjer på fiskebåt! August (12) og Jeppe (12) er med fiskebåten Bluebird 2 og kaptein og fisker Arild Bergersen ut for å fiske brosme. Brosmen skal på bordet når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More
Geitmyra Credo og Skjølberg Søndre lager smør til kongen
Geitmyra Credo og Skjølberg Søndre lager smør til kongen
– Dette smøret ser ut som gull! På Skjølberg Søndre Økokretsløpsgård er stemninga god. Barna skal melke kuene og kinne smør. Og smøret de lager skal serveres når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More
Fargefest på festningen
Fargefest på festningen
– Dette er virkelig verdens kuleste dag, sier Miriam (5). Hun står med en lilla blomkålbukett i hånda. Det er den fineste blomkålen hun har sett. I løpet av få timer hadde flere tusen barn spist seg gjennom hele planten – fra frø til blomst og frukt. Og imellom - rot, stilk og blader.
Read More
Det beste skal på bordet med kongen på besøk!
Det beste skal på bordet med kongen på besøk!
Det plukkes poteter, fiskes brosme, males mel, høstes grønnsaker og kinnes smør. Barna fra Geitmyra hjelper til når Kavli-prisen skal deles ut 6. september. Og hvem er det som skal servere kongen? Juniorkokkene fra Geitmyra.
Read More
Enda flere – men fortsatt mange igjen!
Enda flere – men fortsatt mange igjen!
Geitmyra blir 11 år i september. Det har vært elleve år med rivende utvikling. Fra oppstarten på Geitmyra i Oslo med ett klasserom – til to – til etableringen av nye sentre i Ringsaker, Kristiansand og Trondheim. En engasjert gjeng jobber hver dag for at barna våre skal få muligheten til å lage – og spise – god mat som gjør godt.
Read More
Barnas aller beste sjømatoppskrifter
Barnas aller beste sjømatoppskrifter
På Geitmyra har sjømat vært en viktig del av vår spiselige undervisning siden vi åpnet i 2011. Hos oss lærer barna å tilberede – og elske – sjømat. Her har vi samlet barnas aller beste sjømatoppskrifter.
Read More
4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB
4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB
– Denne tildelingen er en utrolig tillitserklæring til det vi gjør og viser at vårt arbeid betyr mye. Vi skal lage en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. At barna nå skal få komme inn og se, lære, oppleve og smake både lokalhistorie og lokale råvarer, er noe å juble skikkelig høyt for, sier prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen.
Read More
Det fantastiske havet! Sommerskole på Geitmyra.
Det fantastiske havet! Sommerskole på Geitmyra.
Ved porten står en spent mamma og venter på sønnen sin. – Han liker nesten ingen ting, sier hun. Hun har sendt med ham en ekstra matpakke for å være på den sikre siden. Første uken med sommerskole på Geitmyra er i gang.
Read More
Matnyttig kursdag for mat- og helselærere
Matnyttig kursdag for mat- og helselærere
– Dette er en veldig inspirerende dag. Jeg kan ta så og si alt med meg tilbake til undervisningen, sier Silje. Hun underviser i mat og helse-faget og er på kurs på Geitmyra Credo i Trondheim.
Read More
Matlaging er naturfag i praksis
Matlaging er naturfag i praksis
Selv i den enkleste og vanligste matlagingen skjer det kompliserte biologiske, fysiske og kjemiske prosesser. Tenk bare på brøddeigen: Mikrobiologi som bakterier og gjærsopper – sammen med enzymene i melet – setter i gang reaksjoner du vil kjenne igjen fra naturfagundervisningen på skolen.
Read More