Posts in Artikkel
Oslos nye besøksdrivhus – en snikkikk

Oslos nye besøksdrivhus – en snikkikk

– Det skal bugne av barn, undring, kunnskap, smaker, liv, mat, rare lukter og spennende opplevelser i besøksdrivhuset i Geitmyra skolehage, sier Renate Fugleseth, daglig leder ved Geitmyra matkultursenter i Oslo.

Read More
ArtikkelMona Ek
Spis gresskaret!

Spis gresskaret!

Visste du at det blir solgt nesten 1000 tonn halloweengresskar hver høst og at nesten halvparten blir kastet i søpla!? Det er skummelt det! Vi har samlet våre favorittoppskrifter med gresskar som ingrediens, for gresskaret kan brukes til mye mer enn bare som utskårne figurer på allehelgensaften.

Read More
Oppskrifter, ArtikkelPia Sundnes
Juniorkokkene på Kavliprisen

Juniorkokkene på Kavliprisen

En nervøs, men gira gjeng ungdommer ser over borddekkingen, øver på å balansere serveringsbrett og retter på forstykker og holdningen. Det er like før alvoret begynner. Etiketten er godt terpet inn når juniorkokkene fra Geitmyra skal servere Kavlipris-vinnerne og selveste Hans Majestet Kongen på bankettmiddag i rådhuset.

Read More
Geitmyra Kristiansand fisker brosme til kongen

Geitmyra Kristiansand fisker brosme til kongen

– Det er veldig kult å se hvordan ting skjer på fiskebåt! August (12) og Jeppe (12) er med fiskebåten Bluebird 2 og kaptein og fisker Arild Bergersen ut for å fiske brosme. Brosmen skal på bordet når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.

Read More
ArtikkelMona Ekkavliprisen
Enda flere – men fortsatt mange igjen!

Enda flere – men fortsatt mange igjen!

Geitmyra blir 11 år i september. Det har vært elleve år med rivende utvikling. Fra oppstarten på Geitmyra i Oslo med ett klasserom – til to – til etableringen av nye sentre i Ringsaker, Kristiansand og Trondheim. En engasjert gjeng jobber hver dag for at barna våre skal få muligheten til å lage – og spise – god mat som gjør godt.

Read More
Artikkel, Folka våreMona Ek
4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB

4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB

– Denne tildelingen er en utrolig tillitserklæring til det vi gjør og viser at vårt arbeid betyr mye. Vi skal lage en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. At barna nå skal få komme inn og se, lære, oppleve og smake både lokalhistorie og lokale råvarer, er noe å juble skikkelig høyt for, sier prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen.

Read More
Matlaging er naturfag i praksis

Matlaging er naturfag i praksis

Selv i den enkleste og vanligste matlagingen skjer det kompliserte biologiske, fysiske og kjemiske prosesser. Tenk bare på brøddeigen: Mikrobiologi som bakterier og gjærsopper – sammen med enzymene i melet – setter i gang reaksjoner du vil kjenne igjen fra naturfagundervisningen på skolen.

Read More