Hurtigkimchi
Kimchi er en koreansk syltet chili- og kålsalat, og alt som skal syltes skikkelig, må få tid til modning. Den tiden har vi ikke her, så vi gjør det like godt på bare 5 minutter. Det er ikke engang juksing, det er bare digg.
Read MoreKimchi er en koreansk syltet chili- og kålsalat, og alt som skal syltes skikkelig, må få tid til modning. Den tiden har vi ikke her, så vi gjør det like godt på bare 5 minutter. Det er ikke engang juksing, det er bare digg.
Read MoreOkonomiyaki er en japansk pannekake med finsnittet kål og revet gulrot. På Geitmyra serverer vi den med hurtigkimchi, hoisinsaus, majones og pynter med litt ristet sesamfrø og vårløk på toppen.
Read MoreHirsegrøt er en grøt som lett kan varieres i konsistens, og smakes til med ulike toppinger. Hirse er naturlig glutenfri og rik på jern. En grøt som passer hele familien.
Read MoreDette er en veldig populær oppskrift på Geitmyra: både enkel å lage og med masse smak, siden alt som er i pakka, gir smak til fisken, og omvendt. Ofte en favoritt for dem som ikke er så glad i fisk ellers. Om du vil, kan du gjøre pakka ferdig hjemme på kjøkkenet, og så varme den opp ved bålet eller på grillen og spise den ute i det fri.
Read MoreSmoothie kan like gjerne være frokost som et godt mellommåltid. Uansett er det veldig enkelt å lage: To frukter og tre grønnsaker oppi blenderen, og du får både vitaminer, fiber og godt humør tilbake.
Read MorePrim er gamledagers godteri, rett og slett en slags karamell som er laget av sukkeret i melka. Etter at vi har sil av yoghurten til osten, sitter vi igjen med myse. Når vi koker mysen, fordamper vannet og melkesukkeret begynner å karamellisere seg.
Read MoreDet er mulig å lage mange typer ost hjemme. På Geitmyra lager vi kremost av yoghurten og tilsetter det vi måtte ønske av smak. Det er gøy å smake til. La barna teste ut forskjellige varianter.
Read MoreMelkesyrebakteriene Lactobacillis bulgaricus og Streptococcus thermophilus spiser melkesukker og lager et surt miljø i melka, så skadelige bakterier ikke trives. Det øker holdbarheten. I tillegg smaker det godt og er bra for magen.
Read MoreGeitmyras tacofavoritter. Disse oppskriftene har belgfrukt som hovedingrediens, noe som gjør at maten ikke bare er god i smaken, den er også god for jorda.
Read MoreDette er Geitmyras eget alternativ til guacamole, og vi elsker det! Den irrgrønne mosen passer perfekt til taco, men den kan også brukes som saus til alt mulig annet.
Read MoreBønner er ryggraden i meksikansk matlaging – og det er vel så vanlig å få tacos med bønner oppi, som kjøtt. Bønnene er deilig fyldige i smaken, og mosen kan bli skikkelig spicy og digg med chili, hvitløk, fersk koriander, spisskummen eller andre kryddere.
Read MoreHode, skulder, kne og tå. Ja, du kan bruke hvilken som helst del av grisen til denne retten, men aller best blir den med kjøtt som er litt grovt og har fettmarmorering. De litt grove kjøttstykkene med mye fett trenger mer tid i ovnen. Til gjengjeld blir de ekstremt saftige og gode når de er ferdige. Og de er veldig enkle å tilberede! Sånn som i denne oppskriften.
Read MoreGresskar kan brukes til mye mer enn som utskårne figurer på allehelgensaften. Gresskarkjøttet er fiberrikt og har en mild og søtlig smak og egner seg supergodt i lapperøre, da det gir både god smak og konsistens.
Read MoreHvorfor ikke putte gresskar på pizzaen? Det er kjempegodt! Denne oppskriften er med bakt gresskar, sopp, fetaost og toppet med sprø, ristede gresskarkjerner.
Read MoreGresskar og gulrot sammen blir en god suppe. Gresskarkjernene kan du ta vare på til neste vår og plante ut når den tid kommer, så har du gresskar til høsten igjen.
Read MoreMajones er egentlig en umulighet; en blanding av vann og olje. Hemmeligheten med å lage majones er å piske inn oljen litt etter litt.
Read MoreFiskepinner svømmer ikke rundt i havet, men er laget av fiskefilet som er vendt i mel, eller i egg og brødsmuler. Når du lager fiskepinnene selv vet du akkurat hva som er i dem, og du kan bruke den fisken du vil. Vi er ekstra glade i sei.
Read MoreGravet sild danner basis for mange silderetter. Når vi graver, graver vi den ikke ned i jorda, men legger den i en væske som vi kaller lake, som er salt og sur.
Read MoreI denne oppskriften bruker vi både ville og dyrkede urter. Klorofyll er viktig for plantenes fotosyntese, og betyr rett og slett “grønt blad”. Uten klorofyll ville ikke planten vært grønn. Grønne grønnsaker og urter inneholder mye vitaminer og jern, og så smaker de så deilig!
Read MoreI denne oppskriften bruker vi både ville og dyrkede grønne urter. Klorofyll er viktig for planters fotosyntese, og betyr rett og slett «grønt blad». Uten klorofyll ville ikke planten vært grønn. Grønne grønnsaker og urter inneholder mye vitaminer og jern, også smaker de så deilig!
Read More