Frisk kålsalat med eple

Kålsalat passer til nesten alt – både til kjøtt, fisk og som en egen rett. Når du skal snitte kål, må du finne frem den skarpeste kniven i skuffen, så du kan skjære kålstrimlene syltynne!

Kålsalat skal være frisk og sprø. og gjerne både søt og syrlig på samme tid. Legg gjerne til noen gode smaker fra dressing og frukt.

Til salaten

400 gram kål (hodekål, rødkål, spisskål eller sommerkål – gjerne blandet)
1 eple

Til dressingen

3 ss hvitvinseddik
1 ts sukker
1 ts dijonsennep (etter smak)
1 kype salt
6-8 ss nøytral matolje
2 cm (1ss) revet ingefær
1 ss frisk koriander, grovhakket

Lag dressingen først. Bland sammen eddiks, sukker, sennep, urter og en klype salt. Bland oljen inn litt etter litt med en gaffel eller visp. Først bare noen dråper, og så – når blandingen begynner å tykne, kan du hele oljen i en tynn stråle.

Finsnitt eller riv kål og eple. Bland inn ingefær, urter og dressing. La salaten stå i 5-10 minutter før du serverere.

TIPS: Neste gang kan du bytte ut eplet med en annen frukt. Raspet gulrot og knutekål er også godt i denne salaten.

Kålhue!

Det er kanskje ikke hyggelig å bli kalt et kålhue, men denne planten har superkrefter. Det er mer c-vitaminer i et middels kålhue enn i appelsin.

Kålhuet har mer c-vitaminer enn appelsin

Mona Ekkål, salat