Matnyttig matte for 4. trinn – søknadsfrist 10. oktober

Matnyttig matte er et undervisningsopplegg for 4. klasse hvor vi bruker kjøkkenet og matlagingen som utgangspunkt for praktisk matte.

Matematikk er overalt og er grunnlaget for at vi har et hus å bo i, en stol å sitte på, og mat på bordet. Vi bruker matematikk hver gang vi lager mat. Ikke så mye algebra og likninger, men massevis av kunnskap om volum, temperatur, deling, veiing og brøk. Vi må holde styr på hva suppa koster, hvor mye linser vi trenger og skjønne hvordan vi kommer oss fra dl til ml. Ofte lurer vi på hvem som betaler maten vi spiser og får en god prat om lønn, skatt og rettferdighet

Trykk på lenken og søk om plass til din skoleklasse. Dette er ikke en automatisk påmelding. Du blir kontaktet av Geitmyra dersom din klasse/trinn har blitt tildelt plass.

Søknadsskjema Matnyttig matte
 

Mer informasjon om Matnyttig matte finner du her:

 
 
 

 

Nyttige lenker om mat- og helse og bærekraft

Å spise skikkelig god mat som også er god for kroppen er noe alle barn bør få oppleve. Det er sosialt, og gir sanselige erfaringer som vi husker gjennom livet. Vi har samlet en del av den informasjonen vi selv bruker i undervisningen vår og ønsker å dele den med dere - se lenkene under:

Visuell forklaring av næringskjeden og dens betydning for bærekraftig mat fra havet

 

Om Geitmyra matkultursenter for barn

Geitmyra matkultursenter er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og unge som mulig å bli glad i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi vil pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss. Og vi vet at barn kan lage mat, at de tør å smake og at de må tas på alvor. Når barna lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet.

Geitmyrametoden 

  • Vi bygger læringen på kortreiste, gode og tilgjengelige råvarer i sesong.

  • Med praktisk kunnskap skaper vi erfaringer på tvers av fag.

  • Med engasjert og ærlig formidling utfordrer vi sansene og nysgjerrigheten.

  • Vi gir barn og unge stort ansvar, så de blir selvstendige forbrukere og handlekraftige medborgere.

  • Vi kan alltid svare på hvorfor vi gjør som vi gjør.

I 2011 skapte vi på Geitmyra noe som ikke fantes: Et matkultursenter for barn i Oslo med visjonen å lære flest mulig barn og ungdom å bli glade i mat som gjør dem godt. Siden 2017 har vi etablert Geitmyra-sentre i Kristiansand, Tønsberg og Ringsaker. Alle sentrene bygger på erfaringene fra Geitmyra Oslo, men er basert på lokal tradisjon, matkultur, råvarer og identitet.

Følg med i vårt nyhetsbrev ved å melde deg på her.