Internasjonal stjernekokk feat Geitmyras juniorkokker på Fæbrikstad

Inger-Marie Lupton

Over 2000 porsjoner, unge kokker og bærekraft på menyen – Geitmyra Ringsaker er klare for klesfestival!

– Juniorkokkene våre jobber på spreng for å lage mat til sultne festivaldeltakere, forteller daglig leder, Inger-Marie Lupton. I år har de unge kokkene fått ansvar for både frivilligmaten og festmiddagen, i tillegg til at de driver sin egen matbod utenfor festivalområdet. Der serverer de blant annet Geitmyras byggbolle med friske og sylta grønnsaker og Geitmyras potetdrøm med saftig kylling fra Hovelsrud. – Det blir skikkelig bærekraftig og god mat, lover Lupton.

Som en ekstra inspirasjon får juniorkokkene i år besøk av kokken og forfatteren, Max La Manna, som er kjent for sitt arbeid med matsvinn og bærekraftige matvalg.

– Det er utrolig kult at en så kjent kokk vil lage mat sammen med våre juniorkokker. La Manna har et engasjement som passer perfekt med Geitmyras filosofi. Han kombinerer praktisk kunnskap med inspirerende historiefortelling – og når bredt med sitt budskap om at små endringer i hverdagen kan gjøre en stor forskjell. Juniorkokkene våre kommer til å lære masse og få inspirasjon – samtidig er jeg overbevist om at Max også kan lære en hel del av ungdommene, sier Lupton.

Bak de mange rettene ligger det flere ukers arbeid med planlegging, hakking, kutting og sylting. – Nå er vi klare – og vi lover at publikum kan glede seg til både smaken og stemningen!

Her finner du programmet til Fæbrikstad.


Mona Ekfæbrikstad