Solsikke – hagens solstråle
Solsikke – hagens egen solstråle
Det finnes over 100 arter i solsikkefamilien som igjen tilhører kurvplantefamilien. Opprinnelig kommer de fra Nord-Amerika og den arten vi dyrker her, stammer fra Mexico. Den trives best med full sol og varm temperatur og krever mye vann og næring.
Read More
Inspirasjonskurs, matglede og frivillighet
Inspirasjonskurs, matglede og frivillighet
Kreativitet, bærekraft og overskuddsmat var hovedingrediensene da frivillige fra 14 organisasjoner deltok på kokkekurs med Geitmyra Tønsberg og Matsentralen Vestfold/Telemark. Kurset er et samarbeid med intensjon om å minske matsvinn og øke matgleden.
Read More
Gjev miljøpris til Geitmyra Ringsaker
Gjev miljøpris til Geitmyra Ringsaker
– Å få denne prisen av Ringsaker kommune er en enorm anerkjennelse av det arbeidet vi gjør hver dag og den motiverer oss til å jobbe enda hardere, sier daglig leder, Inger-Marie Lupton.
Read More
Kunnskapsministeren på besøk: Spiselig matte, naturfag og språk
Kunnskapsministeren på besøk: Spiselig matte, naturfag og språk
– Vi fikk servert posesuppe i mat og helse, sier Jacob. – Sa du fra til læreren? spør kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. – Nei, men jeg sier det til deg! Det er god stemning når barna på Geitmyra Kristiansand loser kunnskapsministeren gjennom læringsløypa der tverrfaglig undervisning står på blokka.
Read More
Det perfekte egget
Det perfekte egget!
– Hæ! Er det en verdensdag for egg også? Martin (13) tror ikke sine egne ører. Tidligere har vi vært gjennom belgfruktdagen, vegetardagen og gulrotdagen. Han lurer på hvorfor det ikke finnes en egen dag for surt godteri, sliders eller en saftig biff. Det gjør det sikkert, men jeg har ikke tenkt til å fortelle ham om det. Vi kan heller snakke litt om eggets fortreffelighet.
Read More
– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her!
– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her!
Benjamin slår ut med armene når han ser all maten. – Ja, det er det verste. Eller beste, ler Peder. Juniorkokkene er på jobb på Geitmyra Ringsaker i vinterferien.
Read More
Dyrk spirer hele året!
Visste du at du kan dyrke spirer hele året?
Det er ikke så mye som skal til. Geitmyras gartner, Mikkel, gir deg tips og triks til hvordan lykkes med spirer hjemme.
Read More
Den korte historien om pannekaka
Den korte historien om pannekaka
Alle synes at pannekaker er digg mat! Kanskje det er verdens mest populære matrett? Overalt på jordkloden finnes det varianter av pannekaker. Noen er tynne som et papirark, mens andre er tjukke og mettende. Det er gøy å variere med forskjellige typer.
Read More
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
Hadia og William har vært juniorkokker på Geitmyra siden 2020. De er på Lindmo, tar over kjøkkenet til Wenche på God morgen, Norge, lager mat til Kongen, møter Bill Gates og serverer mat til kjendisene på Aschehougs hagefest. Men mest av alt lager de – og serverer – god og bærekraftig mat til barn og unge.
Read More
Belgfrukt er supermat!
Belgfrukt er supermat!
10. februar hyller vi belgfrukten. Vi hyller puylinser, hestebønner og kikerter. Vi hyller belugalinser, kidneybønner og edamamebønner. Belgfrukt er en gavepakke. Det er knallgodt, supersunt, klimavennlig og rimelig.
Read More
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Read More
Nye juniorkokker fra bydel Sagene imponerer på kjøkkenet
Nye juniorkokker fra bydel Sagene imponerer på kjøkkenet
Ungdommene fra bydel Sagene imponerte med nye kombinasjoner av kjente og kjære smaker på sin eksamensmiddag. Fyldig tomatsuppe, fiskeburgere med hjemmelaget remulade og falafel i vaffel – det var stor variasjon i de ulike rettene som ble presentert.
Read More
Det mest selvfølgelige kostrådet
Det mest selvfølgelige kostrådet
Vi mennesker har brukt 10.000 år på å lære oss hva som er bra for oss å spise. Det bør også de nye kostrådene ta utgangspunkt i.
Read More
Tips til rimelig og digg meny
Tips til rimelig og digg meny
Heldigvis finnes det råd for god og rimelig mat. Her er våre beste tips.
Read More
Feite maur og blåsyre! Colombianske smaker på Geitmyra
Feite maur og blåsyre! Colombianske smaker på Geitmyra
– Vi kaller disse maurene for fat ass ants, forteller den Colombianske kokken John Herrera og viser fram en trillrund maur til barna på Etter skoletid. I tillegg har han med seg den svarte sausen tucupi, laget av en grønnsak som inneholder blåsyre når den er rå.
Read More
Pepperkaker – krydret og ekstra krydret
Hjemmelagde pepperkaker – krydret og ekstra krydret
Det er ikke alle pepperkakeoppskrifter som faktisk har pepper. Og det er jo i grunn litt rart! Vi lager en tradisjonell oppskrift med pepper og de krydderne som skal være i de beste pepperkakene. Vi lager også dobbeltpeprede pepperkaker, og med ekstra ingefær.
Read More
Bli med til middelalderen
Bli med til middelalderen
– Hvor lenge lever en sau? Det lukter gløgg! Jeg får lyst på grøt! Hvor mye tjener du? Vear skole er på ukesundervining på Geitmyra Tønsberg og engasjementet er høyt. I løpet av uka skal elevene gjennom 10 000 med mathistorie, tilberede andehjerter, lage byggrynsalat og sylte grønnsaker. Blant annet.
Read More
Det fantastiske kornet
Det fantastiske kornet
Korn er kanskje verdens viktigste råvare fordi det forsyner nesten alle verdens mennesker med mat – hver dag! På Geitmyra baker vi brød, knekkebrød, lager kjøleskapsgrøt, granola og pasta. Blant annet. Her viser vi dere gode oppskrifter som barna lett kan ta del i.
Read More
Nye kokker på Huset på Haugen
Nye kokker på Huset på Haugen
Ni ungdommer fra bydel St Hanshaugen har denne høsten vært på kurs på Geitmyra. Der lærer de å lage sunn og god mat til andre, og hva som er viktig å tenke på når man setter sammen et måltid.
Read More
Nye juniorkokker i bydel Gamle Oslo
Nye kokker i bydel Gamle Oslo
– Jeg skal lage linsesuppe på eksamen. Jeg har øvd hjemme denne uka og lagde en stor gryte til familien. Alt ble spist opp – de elsket den! Nawal (13) er en av 12 ungdom som tok juniorkokk i jobb-eksamen på Central Park.
Read More