Lørdag 6. mai blir det matfest. Både Huset på Haugen og Miljømarkedet på Gråbeinsletta får besøk av juniorkokkene som skal lage mat av varer butikkene ikke kan selge. – Når juniorkokkene inviterer til overskuddsbord, kan de formidle det de har lært og samtidig vise hvor sunt, gøy og godt matredding er, sier Selje Lyngset som jobber som prosjektleder for juniorkokkene.
Ketchup har vært en populær saus i godt over hundre år. Den lages vanligvis av tomater, eddik, sukker, salt og krydder, og blir ekstra spennende om du lager den selv!
Geitmyras kokkeskole i Kristiansand – sommeren 2023
I ukene 26, 27, 31 og 32 tilbyr Geitmyra Kristiansand 4-dagers gratis sommerkokkeskole for de som går på 5. - 7. trinn. Sommerkokkeskolen er fire dager fylt med matlaging og sosiale aktiviteter på matkultursenteret på Odderøya.
Med bærekraft og sjarm på menyen – juniorkokkene fra Sagene imponerer
– Vi er opptatt av at maten skal være sunn, bærekraftig og næringsrik, da er bønner og fisk et godt valg. Juniorkokkene laget mat til og serverte over hundre gjester på bydel Sagenes frivillighets kveld.
– Bruk en skarp kniv når du lager mat. Alltid, sier Anders Jahrmann som jobber som underviser på Geitmyra Oslo. Her lærer barna å bruke knivene riktig.
– Endelig blir det matkultursenter for barn i Tønsberg!
– Her blir det kokegrop, matlaging på bål og eksotiske krydder som kom til byen for hundrevis av år siden, forteller Kine entusiastisk. Helt siden forslaget om et senter i Tønsberg kom på blokka, har hun brukt mye tid på å sette seg inn i historisk matlaging.
Kjeks og energibarer du kjøper på butikken inneholder ofte mye sukker. Lager du kjeksene selv blir de mye sunnere - og bedre! I disse kjeksene bruker vi grovt mel og naturlig søtning fra banan og kokosmelk.
Påsken! Kanskje den beste ferien. Lyset er tilbake, dagene er lange, det begynner å spire og hønene legger flere egg. Lag en deilig påskefrokost. Her er våre beste oppskrifter. Med egg, selvfølgelig. Et nylagt egg har verdi som et Fabergé-egg her på Geitmyra.