Geitmyras bacalao

Geitmyras bacalao

Klippfisken har vært en av Norges viktigste eksportvarer helt siden 1400-tallet, men det var først på 1800-tallet at spanske sjømenn og handelsfolk lærte oss hvordan den kunne forvandles til noe helt magisk – bacalao. Takk og lov for det!

Read More
Geitmyras hjemmelagde fiskekaker

Geitmyras hjemmelagde fiskekaker

Blir man noen gang lei av fiskekaker? Neppe! Fiskekaker kan smaksettes på utallige måter, så det er alltid rom for variasjon. På Geitmyra elsker vi den klassiske sørlandske varianten med ingefær, revet muskatnøtt og friske urter fra kjøkkenhagen. Men hvorfor ikke prøve noe nytt?

Read More
Geitmyras prim

Geitmyras prim

Prim er gamledagers godteri, rett og slett en slags karamell som er laget av sukkeret i melka. Etter at vi har sil av yoghurten til osten, sitter vi igjen med myse. Når vi koker mysen, fordamper vannet og melkesukkeret begynner å karamellisere seg.

Read More
Pia Sundnespålegg, frokost
Naan

Naan

Naan er et luftig, mykt indisk brød som passer perfekt som tilbehør til indiske gryter. Naan bakes med gjær, og gjerne melk eller yoghurt, noe som gjør brødene ekstra fyldige og gode på smak.

Read More
Pia Sundnesbrød, meze, indisk
Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Verdens beste måte å bruke tørt brød på. Og et av verdens fineste rettnavn. Legg desserten lag-på-lag i porsjonsskåler eller i en stor, gjennomsiktig dessertbolle, så kan gjestene se lagene med eplemos, krem og sprøstekte smuler.

Read More
Pia Sundnesdessert, epler
Eplesmuldrepai

Eplesmuldrepai

Eplet har så mange måter å bli til god mat på at det er vanskelig å telle. Du kan både grille, koke, safte og sylte det, og ikke minst bruke det rått i salater og desserter. Her er en eplepai du lager på 1-2-3!

Read More
Pia Sundnesepler, dessert
Lag din egen energibar!

Lag din egen energibar

Energi- og mellombarer du kjøper i butikken inneholder ofte mye sukker, salt og fett. Hvorfor ikke lage dine egne? Våre hjemmelagde varianter er laget med modne bananer og kokosmelk, noe som gir en naturlig sødme og god energi – perfekt for en aktiv hverdag, hver dag!

Read More
Mona Ekfrokost, energibar, snacks
Superenkel og knallgod fiskegrateng

Superenkel og knallgod fiskegrateng

Fiskegrateng er alltid en favoritt på middagsbordet, og med en liten vri kan du gjøre den enda mer næringsrik og fargerik. Tradisjonelt lages fiskegrateng ofte med hvit saus og piskede eggehviter for å få en luftig konsistens, men det trenger du ikke. Her er vår vri!

Read More
Mona Eksjømat, fiskegrateng, favoritt