Pepperkaker – krydret og ekstra krydret
Pepperkaker
Det er ikke alle pepperkakeoppskrifter som faktisk har pepper. Og det er jo i grunn litt rart! Vi lager en tradisjonell oppskrift med pepper og de krydderne som skal være i de beste pepperkakene. Vi lager også dobbeltpeprede pepperkaker, og med ekstra ingefær.
Read More
Eple- og rabarbrakompott
Eple- og rabarbrakompott
Kompott, hva betyr det egentlig? Det høres jo ut som «komplott», og kanskje det ikke er så langt fra sannheten: Vi koker sammen flere søte og gode ting til ingrediensene smelter sammen til en helt ny ting. Ordet kommer sikkert fra noe fransk, og betyr at frukt og sukker er sammenkokt.
Read More
Topping til grøt
Topping til grøt
Alle toppingene kan lages i store porsjoner, de tåler å fryses eller lang oppbevaring i lufttett boks. Dette er smaker som hele familien liker, og som passer like godt på yoghurten som på grøten, frokost eller kvelds.
Read More
Daddelkuler
Daddelkuler
Tørkede tropiske frukter hører julen til. Dadler kommer fra daddelpalmen, og er en type bær. Over to tusen dadler kan henge i én klase på daddelpalmen. Dadler har vært dyrket i over 8000 år og er opprinnelig fra India. De fleste dadler du får kjøpt nå kommer fra Midt-Østen eller Nord-Afrika. I disse sunne konfektene er det ristede mandler, kanel, kokos, ingefær, kaffe og appelsin.
Read More
Lammekebab med herlig kormasaus
Lammekebab med herlig kormasaus
Saftig lammekebab med en godt krydret kormasaus, krydret ris og nystekt nanbrød – det blir ikke bedre enn det.
Read More
Hjemmelaget tilbehør til pølsa (og alt annet!)
Hjemmelaget tilbehør til pølsa
Gode pølser blir enda bedre med skikkelig digg tilbehør. Lag din egen sennep, ketchup, råkost, syltet løk eller sprø topping – det er faktisk bare fantasien som setter grenser for hvor mye digg man kan ha på en pølse. Her er våre favoritter.
Read More
Bratwurst – en pølsefavoritt
Bratwurst – en smaksbombe
Bratwurst er en tradisjonell tysk pølse som er lys i fargen og laget av svinekjøtt. Den har en fast konsistens og en rik, fyldig smak – perfekt å steke i pannen eller legge på grillen.
Read More
Himmelsk vaniljekrem
Himmelsk vaniljekrem
Den er fyldig, fløyelsmyk og smaker akkurat slik vaniljekrem skal – og den er overraskende enkel å lage.
Read More
Hvordan steke den perfekte omeletten?
Hvordan steke den perfekte omeletten?
Omelett på aller enkleste vis, med bare egg, et lite dryss salt og en klatt smør i stekepanna. Egget smaker så godt i seg selv at du trenger ikke mer.
Read More
Historiske byggmelslefser
Historiske byggmelslefser
Byggrynslapper smaker kjempegodt og gir energi som varer lenge. Servér med eplesyltetøy, blåbær eller det du liker av topping.
Read More
Lag ditt eget kryddersmør
Lag ditt eget kryddersmør
På Geitmyra lager vi ofte vårt eget smør og barna synes det er skikkelig moro. Vi gjør det enkelt – med et syltetøyglass. Prøv selv!
Read More
Grønnkålchips – sunn og enkel snacks!
Grønnkålchips – sunn og enkel snacks!
Lurer du på hvordan du kan få barna til å spise litt mer grønt? Prøv grønnkålchips. Og lag en stor porsjon – for dette går ned på høykant.
Read More
Frisk kålsalat med eple
Frisk kålsalat med eple
Kålsalat passer til nesten alt – både til kjøtt, fisk og som en egen rett. Når du skal snitte kål, må du finne frem den skarpeste kniven i skuffen, så du kan skjære kålstrimlene syltynne!
Read More
Brenneslesuppe
Brenneslesuppe
En av vårens herligheter er neslesuppe. Nesle er en sunn urt, men husk likevel at den ikke bør kokes lenge, eller varmes opp flere ganger. Er det utenom brenneslesesongen, kan du bytte ut nesle med spinat.
Read More
Taco de lengua – den beste tacoen
Taco de lengua
I Mexico er de flinke til å lage mat av hele dyret. Taco de lengua betyr rett og slett tungetaco, og det er en tradisjonell rett som både lages hjemme og selges som populær gatemat. På Etter skoletid lagde vi tungetaco med hjemmelagde maistortillaer og salsa verde – og barna elsket det!
Read More
Hvordan koke deilig kraft
Hvordan koke deilig kraft
Gi maten nytt liv og unngå å kaste spiselig mat. Lag kraft av kjøttbein, kyllingvinger, rekeskall og grønnsaksavskjær. Hjemmelagd kraft av kjøtt, fisk eller grønnsaker blir alltid bedre enn buljongpulver eller terninger. Bruk kraft om du skal lage suppe, saus eller gryterett.
Read More
Hjemmelaget pasta
Hjemmelaget pasta – så enkelt og så godt!
Hjemmelaget, fersk pasta er supergodt og ikke særlig vanskelig å lage. To ingredienser er alt som skal til, og gode kjevleferdigheter.
Read More
Fersk leverpostei
Fersk leverpostei
Hjemmelaget leverpostei er kjempegodt og når du lager den selv, vet du akkurat hva den inneholder og kan krydre og smaksette med det du liker. Vi liker å ha i timian og muskat, og ansjos som gir en deilig umamismak.
Read More
Knekkebrød
Knekkebrød
Det er noe helt eget og ekstra godt med hjemmelagde knekkebrød. Geitmyras knekkebrød er proppfulle av sunt fett fra alle frøene og masse fiber fra gryn. Fiber trenger vi i fordøyelsen vår og man kan si at fiber hjelper til med å holde tarmene våre rene og fine.
Read More
Tortillalefser
Tortillalefser
Tortillalefser er enkelt å lage og smaker mye bedre når du lager de selv. I denne oppskriften bruke vi hvetemel. Servér til fredagstacoen og nyt!
Read More