Eple- og rabarbrakompott

Eple- og rabarbrakompott

Kompott, hva betyr det egentlig? Det høres jo ut som «komplott», og kanskje det ikke er så langt fra sannheten: Vi koker sammen flere søte og gode ting til ingrediensene smelter sammen til en helt ny ting. Ordet kommer sikkert fra noe fransk, og betyr at frukt og sukker er sammenkokt.

Read More
Daddelkuler

Daddelkuler

Tørkede tropiske frukter hører julen til. Dadler kommer fra daddelpalmen, og er en type bær. Over to tusen dadler kan henge i én klase på daddelpalmen. Dadler har vært dyrket i over 8000 år og er opprinnelig fra India. De fleste dadler du får kjøpt nå kommer fra Midt-Østen eller Nord-Afrika. I disse sunne konfektene er det ristede mandler, kanel, kokos, ingefær, kaffe og appelsin.

Read More
Pia Sundnesjul, spiselig gave
Lag ditt eget kryddersmør

Lag ditt eget kryddersmør

På Geitmyra lager vi ofte vårt eget smør og barna synes det er skikkelig moro. Vi gjør det enkelt – med et syltetøyglass. Prøv selv!

Read More
Mona Ek
Frisk kålsalat med eple

Frisk kålsalat med eple

Kålsalat passer til nesten alt – både til kjøtt, fisk og som en egen rett. Når du skal snitte kål, må du finne frem den skarpeste kniven i skuffen, så du kan skjære kålstrimlene syltynne!

Read More
Mona Ekkål, salat
Brenneslesuppe

Brenneslesuppe

En av vårens herligheter er neslesuppe. Nesle er en sunn urt, men husk likevel at den ikke bør kokes lenge, eller varmes opp flere ganger. Er det utenom brenneslesesongen, kan du bytte ut nesle med spinat.

Read More
Pia Sundnes
Taco de lengua – den beste tacoen

Taco de lengua

I Mexico er de flinke til å lage mat av hele dyret. Taco de lengua betyr rett og slett tungetaco, og det er en tradisjonell rett som både lages hjemme og selges som populær gatemat. På Etter skoletid lagde vi tungetaco med hjemmelagde maistortillaer og salsa verde – og barna elsket det!

Read More
Mona Ek
Hvordan koke deilig kraft

Hvordan koke deilig kraft

Gi maten nytt liv og unngå å kaste spiselig mat. Lag kraft av kjøttbein, kyllingvinger, rekeskall og grønnsaksavskjær. Hjemmelagd kraft av kjøtt, fisk eller grønnsaker blir alltid bedre enn buljongpulver eller terninger. Bruk kraft om du skal lage suppe, saus eller gryterett.

Read More
Pia Sundneskraft, suppe
Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta – så enkelt og så godt!

Hjemmelaget, fersk pasta er supergodt og ikke særlig vanskelig å lage. To ingredienser er alt som skal til, og gode kjevleferdigheter.

Read More
Pia Sundnespasta
Knekkebrød

Knekkebrød

Det er noe helt eget og ekstra godt med hjemmelagde knekkebrød. Geitmyras knekkebrød er proppfulle av sunt fett fra alle frøene og masse fiber fra gryn. Fiber trenger vi i fordøyelsen vår og man kan si at fiber hjelper til med å holde tarmene våre rene og fine.

Read More
Tortillalefser

Tortillalefser

Tortillalefser er enkelt å lage og smaker mye bedre når du lager de selv. I denne oppskriften bruke vi hvetemel. Servér til fredagstacoen og nyt!

Read More
Pia Sundnestaco